Beheer, onderhoud en verduurzaming, juist nu!

door Erik
21 apr 20
Beheer, onderhoud en verduurzaming, juist nu!

“Beheer, Onderhoud en Verduurzaming, juist nu!”

Waarschijnlijk ziet het gebruik van uw vastgoed er sinds maart geheel anders uit vanwege het Corona-virus; we werken met elkaar grotendeels vanuit huis, bezoekers zijn er niet of significant minder en de bezettingsgraad in kantoren is de afgelopen jaren niet meer zo laag geweest. Ondanks dat het een bijzondere situatie is wat ons overkomt, geeft het wel mogelijkheden om (achterstallig) beheer en onderhoud in beeld te brengen, te organiseren en uit te voeren.

Juist nu de bezettingsgraad zo laag is en veel panden leeg staan, geeft dit ruimte om zonder overlast en hinder de nodige inspecties uit te voeren.
Denk hierbij aan het opstellen van MeerJarenOnderhoudsPlanningen (MJOP) en MeerJarenOnderhoudsBegrotingen (MJOB), alsook het keuren van installaties en de brandveiligheid.
Ook geeft de ‘tijdelijke leegstand’ de ruimte om zonder hinder tijdens uw bedrijfsvoering, de nodige verduurzamingsmaatregelen uit te voeren.
Het vervangen van enkel of oud thermopane glas naar HR++(+), danwel het over gaan naar LED verlichting is hier een mooi voorbeeld van.

Deze werkzaamheden zijn prima uitvoerbaar in kleine zelfsturende teams, die veilig kunnen werken met inachtneming van de richtlijnen.

Wij informeren u graag over de mogelijkheden, info@somis.nl