Lichtgevend kunstwerk bij het gemeentehuis in Tubbergen.

door admin
22 dec 17
Lichtgevend kunstwerk bij het gemeentehuis in Tubbergen.

De reacties waren direct al zeer lovend. “Vooral als je er om heen loopt in het donker is het effect van de kleurige steentjes prachtig”, vond ondernemer Paul Scholten.

Samen met Bjorn Grundel stond hij aan de wieg van het nieuwe, ruim vier meter hoge kunstwerk bij het gemeentehuis van Tubbergen. Burgemeester Wilmien Haverkamp mocht het onthullen bij de opening van de expositie Glasrijk Tubbergen.

Sommige bezoekers van de onthulling zien er een lampenkap in en anderen een paddenstoel. Maar het idee was toch een boom, die met 2.200 steentjes van kristalglas en enkele krachtige led-lampen, computergestuurd miljoenen kleuren kunnen vormen. Ontwerper Paul Nijhuis van Concept 74 in Hengelo is tevreden over het resultaat. “In de winter kun je het kunstwerk verlichten met ijskleuren als lichtblauw”, zegt Nijhuis, die met zijn broer Erik het designbedrijf zes jaren geleden oprichtte.