Het TNT Green Office Centre is donderdag 29 september officieel geopend


bron: duurzaamgebouwd.nl

Het eerste Green Office, naar een ontwerp van Architectenbureau Paul de Ruiter, werd in Hoofddorp gerealiseerd en is nu officieel geopend. In het ontwerp van het kantoorgebouw is op alle fronten rekening gehouden met de bijdrage aan de duurzaamheidseisen met een GreenCalc boven de duizend tot gevolg.

Architect Paul de Ruiter is verantwoordelijk voor het ontwerp van het TNT Green Office Hoofddorp. Het ontwerp kenmerkt zich door duurzaamheid, transparantie en connectiviteit. Het gebouw bestaat uit twee langwerpige parallelle hoofdvolumes van elk zes verdiepingen hoog.

Aan de westzijde (de Geniedijk) zijn deze twee volumes bij de onderste drie verdiepingen verbonden door trapsgewijze terrassen en bij de bovenste drie verdiepingen door verbindings bruggen. De verbindingen vormen tevens ontmoetingsplekken voor de gebruikers van het gebouw.

Aan de oostzijde (de Taurusavenue) zijn beide hoofdvolumes verbonden door een atrium. Het atrium is zodanig ontworpen dat veel daglicht kan binnenvallen en het de medewerkers een krachtig uitzicht biedt over de natuurlijke omgeving van de Geniedijk.

Het atrium en de entree zijn sterk met elkaar verbonden, waarbij de trapsgewijze terrassen de gebruikers uitnodigen met de trap in plaats van met de lift naar de verdiepingen te gaan en elkaar op de overlegverdieping te ontmoeten.

Download het presentatieboek

Afbeeldingen
vorige nieuwbericht volgende nieuwbericht