Veel belangstelling voor huur ruimte in gemeentehuis Tubbergen

door admin
22 dec 17
Veel belangstelling voor huur ruimte in gemeentehuis Tubbergen

TUBBERGEN – Het plan om aan het gemeentehuis van Tubbergen bestemmingen toe te voegen of het gemeentehuis zelfs helemaal te onttrekken aan de functie van huis van gemeenteambtenaren, lijkt de afgelopen maanden veel meer initiatieven los te hebben gemaakt. Er komt waarschijnlijk een zorgcentrum in het gebouw van de Rabobank aan De Eendracht en in het gebouw van het toeristisch informatiecentrum en de bibliotheek aan het Raadhuisplein komt mogelijk een bioscoop met een horecabedrijf.

En supermarkt Plus zou overwegen te investeren, bijvoorbeeld in de gevel van het pand. Dit om beter in het zicht van het publiek te komen.

Versterken
“We zien veel kansrijke initiatieven ontstaan, omdat ondernemers samenwerken en zij elkaar versterken”, zei wethouder Roy de Witte gisteravond tijdens de vergadering van de commissie ruimte en economie. “We proberen ze met elkaar te verbinden. Er zijn veel nieuwe kansen.”

Glashoes
Tubbergen Bruist, die het plan voorbereidde, adviseerde de politieke partijen maandagavond de ambtenaren uit het huidige gemeentehuis te halen en het gebouw om te vormen tot Glashoes. Dat zou betekenen dat onder meer culturele initiatieven als de Glinstering en Glasrijk Tubbergen, dat al meer dan 20 jaar bestaat, in het huidige gemeentehuis komen. Ook kunnen er ateliers van kunstenaars in worden gevestigd.

Licht
De hal van het gemeentehuis moet door een verbouwing veel meer buitenlicht krijgen, de balie moet verdwijnen en een aannemer zou er glaswanden moeten plaatsen om het pand aantrekkelijker te maken voor het publiek.